Volg ons op Twitter
< Terug naar checklist

Licht, geluid en video op je evenement

Techniek wordt bij de meeste evenementen vaak onderschat. Terwijl slechte techniek je evenement kan breken. Schroom niet en neem een kijkje bij de tips van onze kennispartner Bourgonje Geluid & Lichtservice.

Bourgonje Geluid & Lichtservice

altLicht
Het uitlichten (belichten) van podium, object, publiek en/of ruimte is essentieel voor het neerzetten van de gewenste sfeer. Op relatief eenvoudige wijze kan je met de juiste inzet van licht, juist het verschil maken tussen kil en sober of warm. Wil je show, design of lounge? Ook die sfeer is met de juist belichting te creëren.

Geluid
De verhaal, de discussie, de impact, party time, het concert, voor ieder doel het juiste geluid. Het doel bepaald de keuze, het mag voor zich spreken dat de weergave van geluid voor de verstaanbaarheid van een discussie niet hetzelfde kan zijn als dat van het geluid van een optrekkende mini cooper bij de introductie van het allerlaatste model. Gaat het om een kleine congreszaal of om een beurshal? Iedere omstandigheid vraagt om een andere aanpak.

Video
Wat zijn de wensen? Gaat het om de weergave van de jaarcijfers aan de aandeelhouders, wil je de impact tijdens de opening van het nieuwe pand of van de beurs of gaat het om de ultra scherpe weergave tijdens een medisch congres? De ontwikkeling van de techniek laat steeds meer toe, je creativiteit hoeft geen belemmering te zijn. Ga echter nooit voorbij aan de kracht van de content, denk vanuit de content en niet vanuit de techniek “content is king”!

Bedrijfspresentatie

Het succes van een goede bedrijfspresentatie ligt natuurlijk verscholen in de boodschap zelf. Echter de wijze waarop dee boodschap in woord en beeld gebracht wordt is niet minder belangrijk dan de boodschap zelf. De rust die uitgaat van een solide technische ondersteuning, een mooi “plaatje” en goed verstaanbaar geluid met power op het gewenste moment, ondersteunt de impact van de boodschap en zorgt ervoor dat het publiek tot het einde geboeid blijft.

Beurs

Je product onder de aandacht brengen? Het valt niet mee om je product met kop en schouders boven de massa uit te laten steken! Buiten het tonen van het product zelf zijn veel aantrekkelijke en innovatieve mogelijkheden om het product de aandacht te geven die het verdient. Met de juiste inzet van innovatieve ICT-, licht-, geluid- en beeldtechniek (interactief, 3D, social media), is het mogelijk om extra aandacht te trekken in opmars naar het gewenste contactmoment.

Congres

De organisatie van een congres is geen sinecure, heb je aan alles gedacht? Maak ik gebruik van de juiste oplossingen en ken ik al die oplossingen eigenlijk wel? Het doel van het congres zal bekend zijn, de middelen die ter beschikking staan om het doel te bereiken, zijn mogelijk minder goed bekend. Zet ik videoconferencing in of kies ik juist voor webcasting? Is een debat- en/of vertaalinstallatie nodig en hoe vergroot ik het bereik? De keuze van licht-, geluid-, beeld- en ICT techniek is in hoge mate bepalend voor het succes en het bereik van jouw congres.

Artiesten in de spotlights

Met het reserveren van een artiest, band of willekeurig ander entertainment alleen, ben je d’r nog niet. De artiest in kwestie heeft zo zijn wensen en iedere locatie verdient een eigen aanpak. Om de act goed uit de “verf” te laten komen, is de juiste keuze van licht, geluid, podium- en soms ook videotechniek, minstens zo belangrijk als de act zelf. Laat je goed adviseren als het gaat om de inzet van de techniek, iedere ruimte, binnen of buiten, vraagt om een andere aanpak of invulling.

Gala

Een gala groot of klein, verdient een bijzondere aanpak. Met name de uitstraling en het signatuur wat jij hieraan geeft, draagt bij aan het gewenste imago. Het beeld wordt met name bepaald door de styling en de subtiele invulling van de techniek. Niet “to much” maar ook zeker niet “to less”, het vinden van het “gulden” randje, maar oh zo onontbeerlijk voor het welslagen van het gala. Tijdens een gala wordt in nagenoeg alle gevallen het gehele spectrum van technische disciplines ingezet, van officiële tintje tot entertainment.

TV en show

Als je naar een TV of show kijkt, ben je jezelf niet bewust van wat allemaal om de hoek komt kijken bij de realisatie ervan. Het juiste plaatje wordt gemaakt op basis van een weloverwogen lichtplan, de videoweergave in beeld, is strategisch gekozen en het geluid is volledig afgestemd op het doel van de show met haar publiek. Niets wordt aan het toeval overgelaten, de show is live!

Contact formulier

FORMGENERATOR

Tips van collega's

Nog 200 tekens over.