Volg ons op Twitter
< Terug naar checklist

No-show van gasten op je evenement

Pien en Evelien spraken een paar weken geleden met Marion van Nierop, ex- senior project manager bij LiveHouse. Marion deelt haar concrete tips over wat te doen bij no-show van gasten op je evenement.

1. Als er significant minder gasten verschijnen op het evenement dan je had ingepland kun je hierop inspelen door bijvoorbeeld stoelen weg te halen voordat het programma begint. Hierdoor krijgt de spreker niet het gevoel dat hij/zij voor een lege zaal staat te praten.

 

2. Heb je geen tijd om de stoelen weg te halen, leg dan “gereserveerd-bordjes” neer op de achterste rijen met stoelen zodat mensen automatisch meer naar voren gaan zitten. Hierdoor valt de leegte in zaal ook minder op.

 

3. Bij het inkopen van catering houd dan rekening met een no-show van ongeveer 10%, mochten er dan meer gasten niet op komen dagen dan heb je in ieder geval al een percentage opgevangen. Geef op de dag van het evenement door aan de keuken hoeveel gasten er in totaal zijn zodat er niet voor meer gasten wordt gedekt bij bijvoorbeeld een diner dan nodig.


Gezien door Pien & Evelien: Don't Spoil The Party! Indringend filmpje over no-show en een slimme site met tips.

Tip: lees ook over garantie-aantallen.

Tips van collega's

Nog 200 tekens over.