Volg ons op Twitter
< Terug naar checklist

Inrichting en sfeer van je evenement

Hoe maak je de beleving van je gasten compleet? Precies! Door de juiste sfeer te creëren. Onze kennispartner BloemBloem helpt je een handje in de goede richting met tips die je direct kunt gebruiken voor jouw evenement.

BloemBloem

HOE CREËER JE SFEER?

Chique meubilair, op de juiste manier opgesteld met indrukwekkende bloemwerken als eye-catchers, laat de gasten genieten en creëert de gewenste warme of juist statige, indrukwekkende sfeer. De juiste balans tussen openheid en intimiteit zorgt ervoor dat de gasten zich comfortabel voelen.

alt Graag delen we onze beste tips met jou, zodat je met een paar aanwijzingen de juiste sfeer kunt scheppen. Hieronder staan wat voorbeelden en tips. Deze kunnen helpen om alvast wat voorwerk te doen en helpen bij het maken van de keuze voor de locatie.

Heb je hulp daarbij nodig? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina. We kijken met plezier met je mee!

 

 

De inspiratie over sfeer en inrichting word je aangeboden door BloemBloem.

Download hier de handige checklist met tips over inrichting en sfeer.

Eye-catchers

Een van de eerste dingen die bepaald moeten worden bij de indeling is waar de eye-catchers komen te staan. BloemBloem gebruikt hiervoor grote vazen opgemaakt met weelderig bloemwerk. Wanneer dit op het laatste moment wordt toegevoegd komen ze vaak in een hoek terecht waar ze niet tot hun recht komen. De eye-catchers zijn belangrijke middelen om een ruimte te “breken”.

Grote ruimten voelen aan als een saaie kantine wanneer niet goed wordt nagedacht over de indeling. Eye-catchers, maar ook de kleinere decoraties zijn fantastische middelen om dit tegen te gaan. Ze delen de ruimte als het ware op in kleinere ruimten. Zo ontstaat een intieme sfeer waar mensen zich op hun gemak voelen.

Creëer sfeer

Om wat voor evenement gaat het? Bijvoorbeeld een diner, borrel, muziek-optreden, beurs of congres. Of één van de andere vele andere mogelijkheden. Aan de hand van het soort evenement en het aantal gasten kan een inschatting worden gemaakt van het
benodigde meubilair. Denk hierbij aan tafels, statafels, barren, buffetten, banken en lounge.

Voorbeeld van een opstelling voor een cocktailparty of borrel:

Zorg voor zitplaatsen voor ongeveer 40\% van het aantal gasten. Niet voor iedereen! Dan wordt het rondlopen gestimuleerd en daarmee interactie tussen de gasten.

Direct voor de bar zijn statafels zonder krukken geplaatst. Hiermee wordt bereikt dat mensen er niet lang blijven staan. Dit is gunstig voor de doorloop bij de bar. Bij de andere statafels zijn wel krukken geplaatst. Daar is het wel gewenst dat mensen langer blijven staan.

Er worden twee krukken per tafel geplaatst. Wanneer er vier staan ontstaat er een gesloten sfeer, het voelt niet natuurlijk aan om er even bij te gaan staan. Voor een dineropstelling of bij een lage tafel kan dit wel.

Laat je inspireren door de plattegrond en de verschillende foto's.

Plattegrond

Op de plattegrond kan een grove indeling gemaakt worden van welke functies waar moet komen, dit heet een vlekkenplan. Waar komt de bar (water- en elektriciteitsaansluitingen zijn hier nodig), het podium, de dansvloer of de lounge? Pas wanneer dit duidelijk is worden de losse meubels ingetekend.

Je kunt ons vragen om een plattegrond op schaal voor je tekenen.

Uitlijnen

Uitlijnen

Tot slot nog een laatste tip voor het plaatsen van meubilair. Zorg ervoor dat het meubilair uitgelijnd staat. Op een plattegrond kunnen schots en scheef geplaatste tafels heel gezellig staan. In werkelijkheid wordt het vaak een chaotisch geheel.

De tent in het onderstaande voorbeeld is ingericht voor een diner. Links en rechts staan decoraties om de ruimte te breken. Ook is er gespeeld met de hoogte van de tafels. In het midden staan statafels aan de zijkanten lange lage tafels.

Meubilair huren

Wil je zelf aan de slag met jouw ruimte; dan adviseren Pien en Evelien je eens een kijkje te nemen in de webshops van:

Trends for Rent- www.trendsforrent.nl

Héman Verhuurservice -www.heman.nl

Contact formulier

FORMGENERATOR

Offerte aanvragen

FORMGENERATOR

Tips van collega's

Nog 200 tekens over.